25 jaar geleden werd Jean-Pierre De Decker (op de foto in het midden, samen met Jo Decaluwe en Doris van Caneghem in “Dag Jan” in Arca) als nieuwe directeur van het NTG aangeduid.

Een maand later kondigde hij reeds aan dat negen van de elf acteurs werden ontslagen en daarnaast ook dramaturg Wim Van Gansbeke. Die negen waren: Herman Coessens, Lieve Moorthamer, Jef Demedts, Roger Bolders, Chris Boni, Blanka Heirman, Els Magerman, Walter Moeremans en Nolle Versyp. Het kwam erop neer dat enkel Magda Cnudde en Eddy Vereycken mochten blijven. Voor zeven acteurs werd een brugpensioen-regeling uitgedokterd. Het was veelzeggend dat enkel Magerman en Coessens daarvoor nog te jong waren. Even veelzeggend was echter het sociale drama dat dit met zich meebracht. Het betrof hier immers niet minder dan drie koppels: Moeremans-Magerman, Coessens-Moorthamer en natuurlijk Blanka Heirman die de reeds weggegane Hugo Van den Berghe volgde!

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.