Vanavond weer Wielerclub Wattage op Canvas. Een tv-registratie van een podcast. Een superieure Vlaamse trouvaille. Hoe luxe wil je het nog hebben.

Met een vermakelijke bezetting die zich nog weleens op sleeptouw laat nemen door Dirk de Wolf, een van de protagonisten. En zich daarmee nog lelijk in de vingers kan snijden. Zoals met de diskwalificatie van bijvoorbeeld Colnago. Het merk waarop toch panellid Tom Boonen grote successen boekte. Hij moest diep door het stof, zoals dat heet, om een en ander weer enigszins recht te breien.

’s Kijken hoe Dirk vanavond weer ingezet wordt als joker. Wat hij te melden heeft over de “Djumbo” en de “Kleine van Schepdaal”. In het program hebben ze zelfs een soort lulkoekbingo ingebouwd met zijn standaard quotes.

Oh ja ik herinner me nog het Village Départ van de Tour de France in Charleroi. Dirk al keuvelend en koffiedrinkend met wat Belgische coureurs voor de start. Op dat moment al gestopt als renner; in het BK moest hij zowat in de remmen knijpen om geen kampioen te worden, want voordien al zijn afscheid aangekondigd hebbend. Dan komt Andrej Tchmil op de fiets – tak, tak, op het vrijwiel – tussen de tafeltjes door geslalomd. “Hé Wolfke, ge hebt niet meer zo’n dikke kop als toen ge nog koerste” dixit Straffen Dré. Smack dab in the middle! Killing, toch.
Laten we het ook niet hebben over zijn aankomst na winst in Luik, waar hij om zijn “vraaaw” smeekte. Of het WK 1990 in Utsumomiya waar hij samen met Dhaenens hun Noorse medevluchter Lauritzen (de man met de ongeopende parachute, waar de Neel steevast en tot vervelens toe aan refereerde) letterlijk begon te molesteren.
Maar verder wel een leuke erelijst hoor en een man door vele wateren gewassen met dito sterke verhalen. Daar hoor je mij niet min over doen.
Kijken vanavond dus, al is het wat laat (*).
Maar eerst de E3 Saxo Bank en dan natuurlijk Gent-Wevelgem waarin voor mij Marvin – God hebbe zijn ziel – Gaye altijd mee op kop rijdt.
Al met al de opmaat naar de Hoogmis en verdere Ceremonieën.

Prettig weekend !

Theo Buiting, 24/3/2023  

(*) Er is ook een uitzending in de vooravond! Ik weet niet of Mark Uytterhoeven nog altijd als vervanger van Tom Boonen zal optreden, maar hieronder voor alle zekerheid ook een tweede versie van de ronde tafel. (RDS)

2 gedachtes over “Hebjetgezien? (180): “Wielerclub Wattage”

  1. Vond de laatste aflevering net iets te veel over de gasten zelf gaan. Er werd weinig over (actuele) koers gepraat en ik huiver ervoor dat het gaat evolueren naar een amusementsprogramma.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.