In de Academieraadzaal van het Aulacomplex startte 25 jaar geleden een cursus van de Open Universiteit, gewijd aan de opera.

De eerste avond gaf Herman Sabbe een inleiding over de geschiedenis van de opera, later volgden nog Guy Joosten en Marc Clemeur, die het elk over hun vak hebben (resp. regisseur en intendant), om dan te eindigen met een praktisch voorbeeld: « Il ritorno d’Ulisse in patria » van Monteverdi, dat werd toegelicht door prof.De Hen. Per voordracht betaalde u driehonderd frank. Als u vooraf inschrijft voor alle vier, dan kostte het « slechts » duizend frank. Info: 09/225.91.08. ★ Transsylvanië was tot dan toe enkel bekend als het geboorteland van Graaf Dracula (foto Todor Bozhinov via Wikipedia), maar 25 jaar geleden kwam daar verandering in, want in de Gele Zaal trad het zigeunerensemble Szaszcsavas op met muziek van aldaar. ★ Zelfs in de Logos Tetraeder was die avond iets meer toegankelijke muziek te horen dan we daar gewoonlijk gewend zijn. Toegegeven, Boudewijn Buckinx, John Cage en Frederic Rzewski zijn nog niet rijp voor de hitparade, maar gebracht door het Ensemble Belsas Mhynor van Yves Senden is het toch een aanrader. (HLN, 25/3/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.