Het zal morgen al tien jaar geleden zijn dat Basil Howitt, een Engelse cellist, is overleden.

Hij is vooral bekend van het feit dat hij in 1993 een boek heeft geschreven, “Life in a penguin suit”, waaruit zou moeten blijken dat een symfonieorkest op tournee even hard uit de bol gaat (zeker op seksueel vlak) als een popgroep. He spent his last years cycling and running several marathons. He remained active in spite of his worsening sight and adapted his writing skills to the internet, where his articles proved popular. He wrote on a range of issues, but always waxed most lyrical on local cuisine and wines. This goes back to the eighties, when he arrived in the Pyrénées-Orientales in southern France, where the pianist Moura Lympany initiated the Festival de la Musique et du Vin in the village of Rasiguères. As a dedicated bon vivant and gourmet, Basil fell in love with the area. In 1991 he bought an ancient “maison de village” looking out on vineyards. In 1997 he met his wife to be Clare Gallaway, who wrote his Obituary in The Guardian.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.