Ik beken. Ik beken dat ik tot over mijn oren verliefd ben op NTG-actrice Hilde Heynen (foto Michiel Hendryckx via Wikipedia). Zodanig zelfs dat ik haar Antwerpse tongval liefderijk koester, zeker wanneer ze zich aan een lied waagt, wat ik spannender vind dan een trapeziste die werkt zonder net. En als het dan lukt, zoals bij “Pie Jesu” tijdens het nieuwjaarsconcert, dan sta ik toch wel met tranen in de ogen, zeker! Oh Hilde, Hilde, smachtend zal ik op de eerste rij zitten, als je zondagmiddag te gast bent bij Freek Neirynck in de foyer van het NTG. * Ik zal dan wel omringd zijn door een handvol Lolita’s, die krijsend de aandacht zullen willen trekken van de andere gast, Mathias Sercu. Ik zal deze verzoeking met gelatenheid dragen. * Of de cocktail van Jacques Vandersichel later evenveel herinneringen zal losmaken als het Madeleinekoekje bij Marcel Proust, dat valt nog af te wachten. Liefhebbers van deze auteur kunnen zondagavond wel terecht in de Rode Pomp waar sopraan Mireille Capelle, pianist Koen Kessels en Paul Klinck, de Gentse Paganini, de Proust-cyclus van Boudewijn Buckinx brengen. (RDS in HLN van 16/5/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.