Heidi Lenaerts, de Germaniste die in “De slimste mens” nul op tien haalde bij het herkennen van Vlaamse schrijvers, was vijftien jaar geleden samen met cineast Robbe de Hert te gast in “Ook getest op dieren”, het komisch bedoelde programma op VT4.

Ook getest op dieren was het nieuwe programma dat Roos Van Acker en Hans Otten sinds het najaar van 2007 presenteerden op VT4. Het is een komische talkshow over de zin en vooral de onzin van wetenschappelijk onderzoek. Het was de Vlaamse versie van Onder de tram, een programma met “pratende hoofden” uit Nederland met dingen die je typisch uit de krant haalt. Dat kaas net als chocolade lust opwekt en dat alle borsten in dezelfde richting bewegen: in de vorm van een platte acht b.v.

Roos en Hans nodigden BV’s uit, met komiek Gunter Lamoot als vaste gast. Roos Van Acker in Het Nieuwsblad van 23/8/2007: ‘Ik ben heel blij met Gunter; hij is écht gek. In het programma zag hij chirurg Jeff Hoeyberghs wild gesticulerend een betoog houden en zei: kijk, zo hebben ze nazi-Duitsland opgericht.”

Roos verwachtte dan ook veel van het programma, maar besefte dat niets moeilijker is dan humor op tv. ‘Daarom beginnen we klein, laat op de avond. Maar ik garandeer je: we gaan groeien en je gáát lachen.’

Niet dus.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.