Het lunchconcert in de opera was 25 jaar geleden echt niet te missen. Eigenlijk was het zelfs een schande dat men dit enkel tijdens de lunch bracht, zodat tal van Gentenaars die niet het voorrecht hebben in hun eigen stad te werken, hiervan verstoken bleven. Bovendien heeft ook niet iedereen de kans om naar een lunchconcert te gaan. Waarom wind ik me nu zo op? Omdat deze middag « The Juliet Letters » van Elvis Costello ten gehore worden gebracht door sopraan Bea Desmet, tenor Philip Defrancq en een strijkkwartet, uiteraard bestaande uit leden van het opera-orkest. Als « spin- off » van de opera « Tristan und Isolde » kan dit tellen! Inderdaad, het uitgangspunt is immers « onmogelijke liefdes ». Elvis Costello baseerde zijn compositie op brieven die jongelui plegen te schrijven naar Julia in Verona, sinds haar avontuurtje met ene Romeo de patroonheilige van alle onmogelijke liefdes. Je moet wel gek zijn om naar een meisje te schrijven dat zo’n zevenhonderd jaar geleden is gestorven, maar er zijn natuurlijk ook mensen die naar de kerstman of Sinterklaas schrijven! (HLN, 27/3/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.