Vandaag wordt Guy Penson 65 jaar.

Hij studeerde klavecimbel en piano aan het Gentse conservatorium, waar hij momenteel vaste begeleider is. Op die manier ontmoette hij in 1986 trouwens Philip Defrancq, met wie hij een CD uitbracht. Hij is ook lid van het Telemann Consort en wordt vooral veel gevraagd om continuo te spelen (b.v. in “Ritorne d’Ulysse in Patria” van Monteverdi van de VLOS in de Gentse Vooruit). Daarnaast speelde hij bij I Fiamminghi, maar ook bij “authentieke” ensembles zoals het Ricercar Consort van Bernard Foccroulle of het Orchestre des Champs-Elysées van Philippe Herreweghe. Hij schrikt er echter niet voor terug om samen met Sylvia Bernier zowaar vierhandige pianomuziek te spelen. Dit was een geliefd genre in de romantiek, vooral als het bewerkingen van opera-aria’s betreft. Op zondag 3 juli 1994 brachten zij in het Museum voor Sierkunst enkele voorbeelden van dit soort muziek.

Referentie
Ronny De Schepper, Vierhandig op piano, Het Laatste Nieuws 1 juli 1994

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.