In de tijd dat Walt Disney de VS om belastingredenen ontvluchtte en films in Groot-Brittannië liet draaien, meestal door Robert Stevenson, was de meest succesvolle wellicht “Blackbeard’s ghost” uit 1968 (en inderdaad van Robert Stevenson). Wat ik me daar vooral van herinner is de hilarische finale op het atletiekterrein…

In dit dolkomische fantasieverhaal speelt Peter Ustinov, tweemalig winnaar van een Academy Award, de geest van Blackbeard, de legendarische piraat, Blackbeard, die in limbus moet ronddwalen totdat hij een goede daad heeft verricht. Hij krijgt zijn kans wanneer hij besluit om het atletiekteam van de plaatselijke hogeschool te helpen, alhoewel dat geen schijn van kans heeft om te winnen! Tijdens deze hartverwarmende komedie blijf je lachen, vanaf het eerste moment dat je Blackbeard ziet tot aan het moment dat hij verdwijnt.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.