De Antwerpse actrice Marie Vinck viert vandaag reeds haar veertigste verjaardag! (Bovenstaande foto: VTM; onderstaande foto: Filip Naudts via Wikipedia)

Marie Vinck is de dochter van actrice Hilde Van Mieghem en acteerde voor het eerst in 1993, op tienjarige leeftijd, in de televisieserie “Moeder, waarom leven wij?”, waarbij moeder Van Mieghem betrokken was als hoofdrolspeelster of regisseuse. In 1998 speelde ze in de Nederlandse speelfilm “Blazen tot honderd”. Ondertussen studeerde ze Nederlandse en Engelse taal- en letterkunde aan de Universiteit Antwerpen. Ze brak op haar eenentwintigste definitief door met de film “De kus” (2004). De film zelf werd op gemengde kritieken onthaald, maar Vincks prestatie werd unaniem gelauwerd: ze won de Joseph Plateauprijs voor beste Belgische actrice en kaapte ook de prijs van beste actrice weg op het festival CinemaEuropa in Viareggio.

In 2006 begon ze de vierjarige dramaopleiding aan het Herman Teirlinck Instituut in Antwerpen. Ze is lid van het theatergezelschap FC Bergman waarmee ze speelde in onder meer “FOYERdeLUXE”, “Wandelen op de Champs- Elysées met een schildpad om de wereld beter te kunnen bekijken, maar het is moeilijk thee drinken op een ijsschots als iedereen dronken is”, “Het land Nod”, “300el x 50el x 30el” en “Van den vos”. Ze werkte ook mee aan producties van Villanella, Monty, Compagnie De Koe en Toneelhuis. In de herfst van 2014 verving ze Maaike Cafmeyer in een aantal van de voorstellingen van de musical ’14-’18. (Wikipedia)

Marie Vinck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.