De Slovaakse wielrenner Peter Sagan (foto Erik Westerlinck) is nog altijd een woelwater in massasprinten, zoals we de afgelopen dagen in Denemarken nogmaals hebben gezien. Vijf jaar geleden maakte hij het zelfs zo bont dat Mark Cavendish, John Degenkolb en Ben Swift ten val kwamen. Hij werd dan ook uit de Tour gezet en verloor op die manier de kans om voor de zoveelste keer het puntenklassement te winnen.

Veel meer heb ik hierover niet te vertellen, aangezien ik ook al aparte bijdragen heb over zijn eerste en zijn derde wereldtitel en over de zevende keer dat hij het puntenklassement heeft gewonnen in de Tour de France. En Wikipedia overnemen zou totaal geen zin hebben want ook dat artikel is véél te lang. Mijn persoonlijke voorkeur gaat eigenlijk naar mijn stukje over zijn broer Juraj

In de coronatijden (waarvan Sagan overigens zelf het slachtoffer is geworden) werd gezegd dat hij het professionele wielrennen eigenlijk een beetje beu was, maar daarvan was in de Giro 2020 toch niet veel te merken! Hij heeft meer dan een jaar moeten jagen op een nieuwe zege, maar hij heeft de overwinning in Tortoreto zeker niet gestolen, aangezien die zowaar het resultaat was van een hele dag aanvallen. Sagan is meteen ook de honderdste renner die een rit weet te winnen in de drie grote rondes: het was immers nog maar zijn eerste deelname aan de Giro. (Sporza)

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.