Postmodernisme is nog steeds een begrip dat veel discussie kan losweken. Ieder steekt er immers zowat in wat hij erin kwijt wil. En kijk: dat is precies de meest gangbare definitie van postmodernisme! * Om het allemaal nog wat ingewikkelder te maken, wordt er deze middag om 14 uur in de faculteit Rechten van de universiteit een internationaal symposium gehouden over « postmoderniteit en postmodernisme ». Maar dan in ’t Engels, want het is zoals gezegd een internationaal symposium * Zowel de architectuur, de muziek als het theater komen aan bod en een professor uit Boedapest spreekt zelfs over «postmoderniteit en postcommunisme in Oost-Europa » * ’s Avonds volgt aansluitend een optreden in het Gravensteen van het ensemble Currende onder leiding van Erik Van Nevel (foto). Zij brengen Vlaamse polyfonische werken. Een fikse duik in het verleden dus om al die postmoderne lezingen door te spoelen. (HLN, 4/7/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.