Het Frans kampioenschap wielrennen werd voor het eerst op 9 mei 1907 gehouden en werd gewonnen door Gustave Garrigou.

Gustave Garrigou (Vabre-Tizac24 september 1884 – Esbly28 januari 1963) debuteerde in 1907 als prof. Al hetzelfde jaar werd hij dus kampioen van Frankrijk, won de Ronde van LombardijeParijs-Brussel, twee ritten in de Tour de France en eindigde als tweede in het eindklassement van de Ronde. Na zijn spectaculaire Tourdebuut eindigde Garrigou nog zeven keer op rij bij de eerste vijf van het eindklassement. In totaal won Garrigou acht Tour-etappes en eiste in de Ronde van Frankrijk 1911 de eindoverwinning op.

In de Toureditie van 1911 nam in eerste instantie Paul Duboc de leiding. In de etappe in de Pyreneeën bleek het water uit de fles van Duboc vergiftigd te zijn waardoor hij van zijn fiets viel en verloor. In Rouen, Dubocs geboorteplaats, ontstond een volkswoede tegen Garrigou, maar hij behaalde desondanks de eindzege.

De Eerste Wereldoorlog belette Garrigou om zijn wielercarrière voort te zetten. Hij vestigde zich als zakenman in Esbly, nabij Parijs. (Wikipedia)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.