De Vlaamse actrice Nathalie Meskens viert vandaag haar veertigste verjaardag.

Nathalie Meskens werd geboren in Antwerpen, maar studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht. Ze werd in 2004 bij het grote publiek bekend dankzij haar rol in de televisieserie Kaat & co, die vijf seizoenen liep op één. Ik keek niet naar de reeks als zodanig, maar in de trailers of de passages die ik al zappend tegenkwam, werd ik wel al door haar gefascineerd, zodanig zelfs dat ik in die tijd ooit een meisje in Gent heb aangesproken met de vraag of zij soms Nathalie Meskens was. Ze was het niet of ze zei althans toch dat ze het niet was. Daarvóór was ze ook al te zien geweest in de twee Blinker-films. Haar meest tot de verbeelding sprekende filmprestatie was echter in Bowling Balls van Mark Punt uit 2014. Met name in de passage als ze naakt en met de handen op de rug gebonden twintig kilometer te voet moet afleggen tussen de caravan van Jonas Van Geel en haar huis. Helaas krijgt men hiervan in de film niets te zien, het wordt alleen maar verteld
Op het podium speelde ze in het Mechels theater ’t Arsenaal de producties Hedda, Hoe ver het is van hier, Het Zuchten en De Collega’s. Dat is me destijds ontgaan, anders had ik misschien wel willen weten of ze de rol van Nora of die van Tessy had overgenomen.
Ze treedt ook op als zangeres. In maart 2009 gaf ze een concert in Schoten, waarbij ze nummers zong van onder meer Randy Newman, Gnarls Barkley en Amy Winehouse. In 2015 trad Meskens met Laura Lynn en Tine Embrechts ook op als de band The Lynn Sisters. Tevens was ze in 2009 te zien als prinses Mathilde in het humoristische VTM-programma Wij van België,  tegenover Walter Baele als prins Filip.
Meskens is in 2007 gehuwd met de Vlaamse acteur Jeroen Van Dyck. Vanaf 18 september 2009 waren ze samen te zien in de telenovelle David op VTM. In 2012 opende het koppel een Thais restaurant in Antwerpen en naar eigen zeggen hebben ze plannen om in de toekomst naar Thailand te verhuizen. In 2013 kreeg het restaurant een vermelding in de culinaire gids GaultMillau.
Sinds 5 december 2010 is Nathalie Meskens één van de centrale figuren in het komische programma Tegen de Sterren op. Hierin persifleert Meskens een scala aan tv-persoonlijkheden zoals Annemie Struyf, An Lemmens, Natalia Druyts en Astrid Bryan. Daarnaast neemt ze opnieuw de imitatie van prinses (sinds 2013 koningin) Mathilde voor haar rekening.
In 2012 speelde ze de hoofdrol in de televisieserie Danni Lowinski, die uitgezonden werd op VTM (zie bovenstaande foto). In 2013 volgde een tweede seizoen van deze serie.
Op 28 november 2013 maakte ze haar debuut als presentatrice in het spelprogramma Reclame AUB, dat uitgezonden wordt op VTM. Daar keek ik niet naar, maar in Beste Kijkers kon ik haar wel appreciëren.
In 2016 scheidde ze van Jeroen Van Dyck en draaide ze toevallig of niet ook een zwarte komedie over een vechtscheiding, namelijk “Pippa” van Marc Punt. De overeenkomsten met haar eigen echtscheiding waren gelukkig nihil, die met “The war of the Roses” des te meer. Dit was inderdaad “The war of the Roses” in het Vloms en wélk Vloms! Ik vraag het me nog altijd af waar in godsnaam dergelijk vies taaltje wordt gesproken.

Gelukkig herpakte ze zich in 2019 met “Gina & Chantal”. Toegegeven, de scenaristen schoven haar de beste stukjes toe, omdat ze als gewone meid van de basse classe drie verwaande kutwijven van repliek moest dienen. Nu al legendarisch is haar verontwaardiging als Jonas Van Geel haar voorstelt om te gaan samenwonen: “We hebben nog maar één keer gepoept en gij spreekt al van samenwonen!” (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.