Morgen zal het al 110 jaar geleden zijn dat D.H.Lawrence (1885-1930) kennis maakte met Frieda von Richthofen, die op dat moment gehuwd was en moeder van drie kinderen. Hij had haar als gevolg van zijn studie aan het Nottingham University College leren kennen; zij was immers de vrouw van een hoogleraar (Ernest Weekley) die aldaar doceerde.

Frieda, die heel haar leven haar gevoel zou volgen en een duidelijke anti-intellectualistische houding had en op die manier model zou staan voor Ursula in “Women in love” en uiteraard voor Connie in “Lady Chatterley’s Lover”, verliet meteen haar gezin om met haar minnaar te gaan samenwonen. Volgens Janet Byrne, “A genius for living: the life of Frieda Lawrence”, Harper/Collins, 1995, zou zij zelfs delen van “Sons and lovers” hebben geschreven, het boek waaraan Lawrence aan het werken was op het moment van hun ontmoeting.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.