Morgen zal het 55 jaar geleden zijn dat in Finsbury Park Astoria in Londen de première plaatsvond van een tournee met The Small Faces (*), Roy Orbison, Paul & Barry Ryan en The Jeff Beck Group. Deze laatsten die voor de eerste keer optraden, waren echter zo slecht dat ze zich terugtrokken uit de tour. Jaja, ook voor grote namen (**) loopt niet alles van een leien dakje…

Ronny De Schepper

(*) Dit korte contact (er zullen toch wel repetities aan voorafgegaan zijn?) zal later van belang blijken te zijn…
(**) The first Jeff Beck Group formed in London in early 1967 included guitarist Jeff Beck, vocalist Rod Stewart, rhythm guitarist Ronnie Wood and with bass players and drummers changing regularly. Early bass players were Jet Harris and Dave Ambrose, with Clem Cattini and Viv Prince trying out on drums. The line-up went through months of personnel changes, notably no fewer than four drummers before settling on Aynsley Dunbar and switching Ron Wood to bass. Het was deze samenstelling dus (op onderstaande foto: Jeff Beck in the front en in the rear from left Aynsley Dunbar, Rod Stewart and Ron Wood) die in Astoria afging…

jeff_beck_group

Een gedachte over “55 jaar geleden in Finsbury Park Astoria…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.