Guido Van Meir, Uitgeverij Houtekiet en Boekhandel Walry presenteren “De Ultieme Corneel Collectie” op vrijdag 1 oktober om 20 uur in Vizitfabriek, Hof ten Walle, 9000 Gent. Bob De Moor brengt een fragment uit de Corneelmonoloog. Jan De Smet zorgt voor de muzikale omlijsting. Guido Van Meir leest voor en signeert. Na afloop wordt een drankje aangeboden. Men verneemt graag of u komt via boekhandel@walry.be. Opgelet: snel zijn is de boodschap, want de plaatsen zijn beperkt! U wordt verzocht om tijdens de voorstelling uw mondmasker te dragen.

Guido Van Meir heeft de Vlaamse canon twee iconische personages geschonken: Pietje de Leugenaar uit zijn memorabele tv-serie Terug naar Oosterdonk, en Cornelius Bracke, de hilarische kroniekschrijver van la Flandre profonde uit de legendarische Humo-column ‘Het wordt te veel voor Corneel’. Dat was naast de grappigste ook de langstlopende column in Vlaanderen (1984-2011) waar verschillende generaties mee opgegroeid zijn en nog steeds met enige nostalgie aan terugdenken.

Voor hen, maar ook voor wie het historisch rendez-vous met Corneel gemist heeft wegens domweg te laat geboren, heeft Van Meir de absolute toppers geselecteerd uit de 27 jaargangen van Corneel. Het zijn meer dan 120 klappers geworden die samen met recht De Ultieme Corneel Collectie genoemd mogen worden. En het is veruit de plezierigste manier om geconfronteerd te worden met wat er zo allemaal aan de hand is geweest in het Vlaanderen van de eighties, de nineties en de noughties. Freaky!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.