Bonnie Tyler werd geboren als Gaynor Hopkins in een Welsh gezin van zes kinderen. Haar vader was mijnwerker; haar moeder, een operafan, deelde haar passie voor muziek met haar kinderen. Janis Joplin en Tina Turner waren haar grote voorbeelden.

Na in verschillende bands gezeten te hebben en na verschillende artiestennamen kwam ze uiteindelijk uit bij Bonnie Tyler.
In 1975 nam ze haar eerste liedje op. “My my honeycomb” werd echter geen succes. Haar tweede single “Lost in France” toonde echter meteen haar vocale kwaliteiten en ze haalde er een Europese hit mee.
Haar eerste album, in 1977, had een bescheiden succes, maar toch genoeg om door Europa te toeren. Net voor het album werd uitgebracht moest ze een knobbeltje op haar stembanden laten wegnemen. Tegen doktersadvies in sprak ze voor ze genezen was, hierdoor kreeg ze een schor geluid in haar keel, ze dacht dat haar zangcarrière over was maar niets was minder waar. Met haar volgende single “It’s a Heartache” waarop ze met schorre stem zong haalde ze overal de top als vrouwelijke Rod Stewart.
In 1982 tekende ze een platencontract bij CBS Records en bracht ze het album “Faster Than the Speed of Night” uit, met daarop het lied “Total Eclipse of the Heart”. Producer van dit album was Jim Steinman, die eerder succes had met “Bat Out of Hell” van Meat Loaf. Zijn combinatie van rock en theatrale arrangementen zorgde voor internationaal succes. Sindsdien is ze als het ware niet meer weg te slaan uit de hitparade.
In 2013 vertegenwoordigde Bonnie Tyler het Verenigd Koninkrijk op het Eurovisiesongfestival in Malmö met het lied “Believe in me”. Ze eindigde met 23 punten op de 19e plaats (foto Albin Olsson).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.