Veertig jaar geleden verscheen volgend artikel in De Morgen…

TEMSE. (Belga) — Op een vrijdagavond in de feestzaal van Temse gehouden herdenkingsavond L.P.Boon, deelde minister Willockx van PTT mee dat in ’82 als blijk van respect en eerbied voor die auteur een postzegel zal worden uitgegeven.
Op de herdenkingsavond, georganiseerd door de plaatselijke afdeling van het Masereelfonds, belichtte minister Willockx als eerste spreker, het engagement van de schrijver, met zijn diepe liefde voor de kleine mens, de gewone man. « Boon », aldus spreker, « was geen partijman, hoewel hij socialist bleef in de ruimste zin van het woord. Hij beschouwde, aldus de gastspreker, het socialisme als een eeuwigdurende beweging, maar was terzelfdertijd zeer sceptisch gestemd ». De minister noemde Boon de « onrustwekker van Vlaanderen », die nooit ophield het geweten van de politici en de mensen wakker te schudden.
De tweede gastspreker, prof. Paul De Wispelaere, schetste de mens Boon en zijn werk, terwijl Staf De Wilde nader inging op het Lolita-motief bij de auteur.
Schrijver-journalist Willem Roggeman belichtte vervolgens de relatie tussen het journalistieke en het literaire werk van L.P.Boon. De laatste spreker, prof. Frans Vyncke behandelde de plastische aspecten van Boons werk, en meer bepaald n.a.v. zijn cartoons, waarvan dezelfde avond de tentoonstelling geopend werd. Deze tentoonstelling blijft tot zaterdag 25.2 toegankelijk (*). Moderator Ronny De Schepper, oud-voorzitter van het Masereelfonds, bood tenslotte bloemen aan aan de weduwe en schoondochter van wijlen L.P.Boon.

Referentie
Belga, Postzegel ter ere van L.P.Boon, De Morgen, 26 januari 1981

(*) Dat is wel wat lang, hoor mijnheer of mevrouw van Belga!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.