In de periode vóór Fons Mariën op mijn blog zijn populaire “leestips” publiceerde, schreef hij er ook reeds een tweehonderdtal voor de website “Lezers tippen lezers”. Enige tijd geleden is deze website opgehouden met bestaan en het zou spijtig zijn om deze kleine pareltjes te laten verloren gaan. Daarom probeer ik er elke dag ééntje weer op te vissen. (RDS)

Na de inleiding tot de oosterse filosofieën, las ik Een kleine inleiding tot het boeddhisme, een inleiding tot één van die tradities, nl. het boeddhisme. Het dunne boekje is geschreven door Edel Maex, een psychiater, zenleraar en een van de grondleggers van mindfulness. Deze praktijk is mede gebaseerd op de principes van het boeddhisme. Edel Maex slaagt erin op begrijpelijke wijze de grondbeginselen van het boeddhisme uit te leggen.

Fons Mariën, 22/12/2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.