Educating Rita is a stage comedy by British playwright Willy Russell. It is a play for two actors set entirely in the office of an Open University tutor. Commissioned by the Royal Shakespeare CompanyEducating Rita premièred at The Warehouse, London, starring Julie Walters and Mark Kingston. The play was directed by Mike Ockrent.

Voor de verfilming drie jaar later door Lewis Gilbert mocht Julie Walters haar rol hernemen, maar Mark Kingston werd opzij geschoven voor Michael Caine.

Een jaar later kwam er ook een Vlaamse versie van André Lefèvre voor het Mechels Miniatuur Theater met Nora Tilley en Tuur De Weert in de hoofdrollen.

Nog een paar jaar later schreef ikzelf er een variante op, waarbij de rollen omgedraaid werden. Dit bracht wel met zich mee dat er ook andere wijzigingen dienden te worden aangebracht, want anders zou de student in het volwassenenonderwijs een haarkapper geweest zijn en dan krijgt men een heel andere plot natuurlijk…

Ter gelegenheid van de veertigste verjaardag wordt het stuk op dit moment in Londen opnieuw opgevoerd, deze keer met Stephen Tompkinson en Jessica Johnson.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.