Begin ’93 kreeg Arca van de RAT een negatief rapport en in verwoede pogingen om terug te vechten, wroette het zichzelf nog dieper de modder in. Van Oswald Versyp was er b.v. “Het Geloof” in een eigen regie en m.m.v. Erna Siebens (kostuums, want decor is er niet; nu, “kostuums” eigenlijk ook niet, vooral Machteld Ramoudt is overigens vreselijk aangetroeteld). Met Marleen Maes (ter vervanging van Doris Van Caneghem) als Kalinka Kroko (!), Machteld Ramoudt als Wendy Van Vooren (onnodig te zeggen dat er op een bepaald moment een “grap” wordt gemaakt omdat ze “van voren” niks heeft) en Alex Roosemeyer (ter vervanging van pianist-componist Kris Goetgeluck, die net als Van Caneghem omwille van meningsverschillen opstapte – zij waren de verstandigsten).

Cabaret is een moeilijk genre, maar dit mag je zelfs geen cabaret noemen. Twee mislukte actrices zetten een eigen show op. Dat zou de “rode draad” moeten zijn, maar het enige wat duidelijk wordt is waarom het twee mislukte actrices zijn. De “humor” bestaat voor het grootste deel uit Ramoudt die voortdurend West-Vlaams praat en Maes (foto) die diverse typetjes (vooral van regisseurs met Antwerps of Limburgs accent) neerzet. Alleen de parodie op programma’s à la E.H.B.O. was min of meer geslaagd. Gezien in het Lakenmetershuis op 29/01/1993.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.