De ironie van het lot: alhoewel minister Martens geen fluit van rock afweet, zal hij toch de geschiedenis ingaan als de eerste rockminister van Vlaanderen. M.a.w. vanaf 25 jaar geleden kon ook popmuziek betoelaagd worden. En dan wilden de provincies ook niet achterblijven. Daarom organiseerden de provincie-besturen van Oost- en West-Vlaanderen en zelfs van Zeeland een rondetafelgesprek van 13 tot 16 uur in de Sporthal van Assenede, voorafgaand aan de tiende editie van Debuutrock. * ’s Anderendaags om 11 uur speelde Johan Huys geen rock maar wel ba-rok op “zijn eigen” orgel in het conservatorium. * Een half uur later brachten de kinderen van Cantate Alleluia een paasconcert in de Sint-Stefanuskerk, terwijl tegelijk acteur Luk D’Heu te gast was in de foyer van het NTG bij Freek Neirynck. * Om 17 uur was er in de Bijloke een concert door Yavuz Bingöl en zijn Turkse folkgroep. * En maandag werd om 20 uur in het NTG de prachtige verfilming van “Madame Butterfly” door Frédéric Mitterand getoond. * Waarna we allemaal nog naar Trefpunt konden om daar Risky Blues te horen. (RDS in HLN van 18/4/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.