Het is vandaag tien jaar geleden dat de Uruguayaanse wielrenner Marcelo Gracés Meyer op een tragische wijze om het leven is gekomen.

De dood van Gracés Meyer, die in eigen land een paar etappewedstrijden heeft gewonnen, wordt meestal als een “freak accident” afgedaan, een ongeluk met dramatische afloop, waarbij het toeval (of eerder het noodlot) een hoofdrol speelt.
In de slottijdrit van de Ronde van Uruguay 2013 breekt immers de stuurpen van Gracés, waardoor hij de controle verliest over zijn tijdritfiets. Daardoor komt hij in botsing met de motor die een renner uit de tegenovergestelde richting voorafgaat (zoals vaak bij tijdritten, reed men heen en terug over hetzelfde parcours).
Gracés was in die Ronde van Uruguay nog derde geworden in de openingsetappe en tweede in de vijfde rit. De uitslag van de tijdrit werd geannuleerd, maar er werd toch nog een einduitslag opgemaakt van deze Ronde. De Braziliaan Cristian Egidio Da Rosa won voor zijn landgenoot Murillo Ferraz.
De dood van Gracés Meyer komt niet voor op de lijst die Het Belang van Limburg heeft gepubliceerd n.a.v. het ongeval met Antoine Demoitié, maar ik heb dat ondertussen aangepast.

Ronny De Schepper

(Met dank aan John De Schepper en Piet Kessels)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.