In de Bank Brussel Lambert op de Kouter kon men 25 jaar geleden een selectie van de kunstwerken in het bezit van de bank gaan bekijken. De selectie werd gemaakt door componist Frederic Devreese (foto Flagey.be) in functie van zijn muziek, die ook op een bijhorende CD te verkrijgen is. ★ De jazzafdeling van het Gentse conservatorium was een hele week lang te gast in de Rode Pomp. De eerste avond was wel een heel speciale avond, want die ging over vocale muziek. Ik kan me best voorstellen dat men enkele jaren geleden het totaal uitgesloten vond dat jazz zingen kon worden onderwezen en dan nog aan een conservatorium! Let op: niet omdat men erop neerkeek. Integendeel, eerder omdat men vond dat men het nu eenmaal « had » of niet. Veel meer dan bij klassieke zang en zelfs dan bij pop of rock zingen. Die avond konden we gaan luisteren welke resultaten dit onderwijs had opgeleverd. In het eerste gedeelte lag de nadruk op solozang, in het tweede gedeelte kwam de close harmony aan bod. Dit laatste lijkt me meer in de lijn te liggen van het klassieke onderwijs, maar het eerste? Benieuwd! (HLN, 31/3/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.