Het is vandaag 55 jaar geleden dat John Cleese (bovenaan op de foto) in het huwelijk trad met Connie Booth (midden vooraan).

Constance Booth (Indianapolis, 31 januari 1944) is een Amerikaans schrijfster en actrice, die haar debuut maakte op de Britse televisie in 1968. Zij trad met name op in de televisieserie Monty Python’s Flying Circus. Zo leerde ze John Cleese kennen, waarmee ze vandaag dus vijftig jaar geleden is getrouwd. Samen schreven ze de televisieserie Fawlty Towers (dus let op: in de serie is Prunella Scales, links op de foto, de echtgenote van Cleese, maar in de realiteit was dat dus het dienstertje Polly). Ze scheidden in 1978, terwijl ze nog aan het werken waren aan de tweede reeks van Fawlty Towers. Ze hebben één kind, Cynthia Cleese (geboren 1971).
Connie Booth acteerde daarna in verschillende rollen op de Britse televisie, soms gebruikmakend van haar vermogen met Amerikaans accent te spreken, onder wie Mrs.Errol in de BBC-bewerking van Little Lord Fauntleroy en Miss March in een vertolking van Edith Whartons The Buccaneers. Ondertussen heeft ze een punt gezet achter het acteren en werkt ze als psychotherapeut in Londen.
John Cleese van zijn kant zou nog verscheidene huwelijken aangaan. Net als Booth was ook zijn tweede echtgenote Barbara Trentham, met wie hij van 1981 tot 1990 getrouwd was, een Amerikaanse actrice. Ook met haar kreeg hij (in 1984) een dochter. Van 1992 tot 2008 was hij getrouwd met de Amerikaanse psychotherapeute Alyce Faye Eichelberger en in 2012 vond zijn vierde huwelijk plaats met het vroegere Britse fotomodel Jennifer Wade. Hij beweert dat hij nu nog altijd moet acteren om al die alimentaties te betalen (zo is op de BBC pas een nieuwe serie gestart, Hold the sunset). Cleese schreef samen met familietherapeut Robin Skynner dan ook twee boeken in dialoogvorm over relaties. Families and How to Survive Them (1984) en Life and How to Survive It (1993) werden bestsellers. In 2023 kondigde hij een herneming van “Fawlty Towers” aan. Buiten hemzelf zou niemand van de oorspronkelijke cast zijn medewerking verlenen, maar wel zijn dochter.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.