Het is vandaag al 45 jaar geleden dat misschien wel de grootste filmster uit de eerste filmjaren overleed op 88-jarige leeftijd in het Zwitserse Corsier-sur-Vevey: Charles Chaplin.

In totaal had Chaplin tien kinderen. Twee zonen uit zijn huwelijk met Lita Grey, en acht kinderen met Oona O’Neill. Veel van zijn kinderen zijn later het artistieke leven ingedoken, sommigen zelfs de circuswereld. De best gekende is waarschijnlijk Geraldine Chaplin. Ze speelde in meer dan honderd films, o.a. een grote rol in de film Dr. Zhivago (1965). Eugene Chaplin is documentairemaker en trekt als regisseur rond met het Zwitserse Circus Nock. Victoria Chaplin startte samen met een Franse acteur, Jean-Baptiste Thierrée, een circusgezelschap dat uitgroeide tot Le Cirque Invisible. Ze hielp haar kinderen, James en Aurélia Thierrée met hun voorstellingen. Zowel Le Cirque Invisible als James en Aurélia Thierrée spelen in de grote theaters.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.