Vandaag is het al dertig jaar geleden dat ik een ontmoeting had met de Franse bariton Thierry Félix, gewoon toevallig op het perron van Brussel-Zuid (*). Hij was toen in het gezelschap van een oudere dame, ene mevrouw Lamoureux, een soort van maecenas, waarmee hij samenwoonde…

Hij had toen nog maar pas de Elisabethwedstrijd gewonnen (zie bovenstaande foto van Canvas), maar hij was toch zeer verbaasd dat hij zo maar “op straat” werd herkend. Tsja, het leven van klassieke zangers verloopt nu eenmaal helemaal anders dan dat van popvedetten. Het was een zeer aangename ontmoeting, waaraan ik hem verheugd kon herinneren toen ik hem enkele jaren later terugzag, op 15 mei 1996 om precies te zijn, voor een interview in het Brusselse Astoria Hotel n.a.v. de release van twee CD’s: één met chansons van Gabriel Fauré en een andere met liederen van Franz Schubert.

Ronny De Schepper

(*) Ikzelf kwam terug van iets heel anders. Maurice Lippens had op de hoofdzetel van de BWB een bijeenkomst georganiseerd voor beroepsrenners die aan hun afscheid dachten. In de marge werd er natuurlijk ook over het statuut van de profwielrenner gepraat, vooral naar aanleiding van Stan Tourné, die als zelfstandige werd belast (wat niet kan, van zodra iemand een profvergunning neemt, is hij werknemer bij zijn nationale bond, ook als hij geen sponsor heeft; wel is het waar dat er apart belasting dient te worden betaald voor wedstrijden, in casu dus zesdagen, in het buitenland, maar dat wordt meestal onmiddellijk van het loon afgehouden), en van Wim Van Eynde, die door Varta pas in maart werd geëngageerd en die toch zijn twee maanden werkloosheidsvergoeding moest terugbetalen. Lippens beaamde dat dit soms problemen geeft, maar dat men toch moet vasthouden aan jaarcontracten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.