25 jaar geleden ging in de Rode Pomp een vierdaagse van start gewijd aan Louis De Meester (foto YouTube).

Tijdens de openingsavond gaf Marc Michaël De Smet een voordracht over deze componist, waarbij hij ter illustratie samen met zijn Goeyvaerts Consort ook werk uitvoerde. * Paul Rans heeft op een bepaalde Nacht van Radio 3 eens getracht te bewijzen dat flamenco en bepaalde Indische dansen dezelfde Arische oorsprong hebben (Ariërs zijn Indogermanen, zoals de naam aangeeft wil dat dus zeggen dat zij de voorouders zijn van zowel de Indiërs als de Germanen; dat deze benaming door politiek misbruik ook iets anders is gaan betekenen, daar kunnen die arme Ariërs niets aan doen natuurlijk). Vanavond kunnen we in Vooruit opnieuw op zoek gaan naar vergelijkingen want de zeventigjarige flamenco-zanger Chano Lobato treedt erop samen met de Indische Sulochana Brahaspati. * En dit concert is ook een goede aanloop om erop te wijzen dat de tentoonstelling « De kunst van henna » tot 16 december in het Buurtcentrum Macharius–Heirnis is te zien. Zaterdag is er een workshop. (HLN, 11/12/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.