Vandaag is het precies dertig jaar geleden dat ik, na een korte proefperiode, een brief mocht ontvangen waarin ik officieel werd aangeworven als losse medewerker bij de regionale (Gentse) editie van Het Laatste Nieuws.

Het grappige is dat deze brief ondertekend is door Raf Vandenbussche, die ik uiteraard nog kende van in de tijd van het Masereelfonds, maar hij had eigenlijk niets met mijn aanwerving te maken. Als ik al aan iemand een bedankje verschuldigd ben dan is het aan wijlen Jef Rosiers die ik dan weer kende van in de Germaanse. In totaal zou ik een tiental jaren voor de krant werken, toegegeven, niet met hetzelfde enthousiasme als de tien jaar dat ik voor De Rode Vaan heb gewerkt, maar ik heb er wel een paar vrienden aan overgehouden en, wat velen misschien zal verwonderen, ik heb er beter leren schrijven. Meer met het oog op de lezer in plaats van indruk te willen maken op diegene waarover je schrijft…

01 brief van het laatste nieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.