« Als hij een pianoconcerto hoort, geeft hij er commentaar op als was het een bergrit in de Tour de France. » Even dacht ik dat het over mezelf ging, maar de zin slaat op August Daedalus, alias « De meester van Koekelare », die omdat hij van zijn vader geen wielrenner mocht worden, dan maar pianoleraar werd. Op die manier probeert hij verbanden te ontdekken tussen wielrennen en klassieke muziek. Dries Vanhegen (foto YouTube) incarneert de man, die ooit als Keizer wou schitteren, maar uiteindelijk slechts meespeelt in het peloton. Vanavond en morgen in Vooruit * In het Nieuwpoorttheater probeert men dan weer de Spaanse voetbalcompetitie in verband te brengen met kippen en de filosofie van Socrates. Moet kunnen ! « Kipstuk ou la Joie de Vivre » loopt er tot en met zaterdag * In de Tinnen Pot zijn het drie vrouwen die « moeilijk doen ». Althans zo heet het stuk van Paul Koeck, gebracht in een regie van Tom van Bauwel * En tot slot is in de Gele Zaal het Orchestre de Musique Andalouse de Tanger te gast en wordt in Logos het Vrouwenfestival afgesloten met het ensemble Q-02. (HLN, 10/12/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.