Kiyomi Suga (uiterst links op de foto) is een Japanse fluitiste die ik tijdens het Festival van Vlaanderen 1997 ontmoette bij een concert door haar leraar Barthold Kuijken en met in het orkest bovendien diens assistent Marc Hantaï.

Op mijn vraag waarom toch zoveel Japanners gewonnen zijn voor de authentieke uitvoeringspraktijk, antwoordde zij dat dit wellicht komt omdat het zo’n “delicate” instrumenten zijn. Zelf had ze op school blokfluit geleerd en in plaats van er daardoor een eeuwige hekel aan over te houden, werd ze eerder gecharmeerd door het geluid van de traverso, dat ze mijlenver verkiest boven dat van de moderne fluit, ook al speelt ze dit als tweede instrument. Ondertussen zie ik op het internet dat ze zelf al heeft opgetreden met La Petite Bande en ook dat ze al een aantal opnames heeft gemaakt, vooral dan met Hidemi Suzuki.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.