Vandaag veertig jaar geleden werd in de reeks “Made in Vlaanderen” de televisiefilm “Ekster” uitgezonden. Op 7 en 8 april 2015 werd hij nog eens herhaald op Canvas. Toen schreef TV-visie hierover…

De openingsscène is een internationale thriller waardig. De sfeer is onheilspellend; de muziek van Mozarts Requiem zwelt aan. Dan schrijft een gehandschoende hand de generiek.
‘Ekster’ bevat alle ingrediënten van het genre. De film heeft nog meer in petto: nauwkeurig getekende personages met duidelijke motieven en morele dilemma’s. Als comic relief is er een karikaturaal neergezette rijkswachtersploeg, door één van de detectives omschreven als ‘een bende leuke schooljongens’.
De actie speelt zich af in het diamantmilieu. Ekster is de bijnaam van een gewiekste afperser die een spel speelt met de rijkswacht. Het personage wordt vakkundig onherkenbaar in beeld gebracht. De andere verhaallijnen zijn: overspel, een medisch experiment en wraak. De film is gedrenkt in duisternis, ook letterlijk. Dat geeft deze tv-thriller net dat ietsje meer.
Het scenario is van Patrick Le Bon (foto), de regie van Peter Simons. Met naast Jo De Meyere en Ugo Prinsen, Jeannine Schevernels, Mark Bober, Ward De Ravet, Paul Cammermans, Ludo Busschots, Lia Lee, Johan Van Assche, Luc Wyns, Chris Verhaegen, Fons Derre, Julien Nicolai, André Thijs en Monique Van Campenhout.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.