Vanavond begint in de Bijloke Festivalhal het Schubert-weekend van het Festival van Vlaanderen. Jos Van Immerseel brengt met zijn orkest Anima Eterna de acht symfonieën van deze componist, verspreid over drie concerten. Maar morgen meer hierover * Deze middag gaan ook de gesmaakte lunchconcerten in de opera weer van start. Van 12.45 tot 13.30 uur kunt u er voortaan weer iedere vrijdag terecht. En het begint al meteen met een veelbelovend recital van sopraan Catherine Vandevelde (foto). Enkele jaren geleden nog laureate van de Elisabethwedstrijd, is haar stem na haar zwangerschap nog beter geworden. Dit is geen grap, maar een vaak voorkomend verschijnsel. Ze wordt aan de piano begeleid door Peter Oerlemans. * In het festival « Gent danst » in Vooruit is het de beurt aan de Sloveen Iztok Kovac. Eerst zien we de film « Codes of Cobra », gevolgd door wat we een « live-versie » van de film zouden kunnen noemen. Tenslotte is er nog de één jaar oudere film « Vertigo bird », telkens met Kovacs geboortedorp, het mijnstadje Trbovlje, als onderwerp. (HLN, 26/9/1992)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.