Dayer Uberney Quintana Rojas (Cómbita, 10 augustus 1992) is een Colombiaans wielrenner die anno 2018 reed voor Movistar Team. Hij is de jongere broer van Nairo Quintana (bovenstaande foto: Jean-Pierre Verstraete; onderstaande foto: Jérémy Günther Heinz Jähnick).

Dayer was een talentvolle renner bij de junioren, maar koos noodgedwongen voor een carrière als politieagent. Door het succes van zijn broer pakte hij het wielrennen echter weer op. In het seizoen 2013 reed hij voor het Spaanse amateurteam Lizarte en in 2014 werd hij gecontracteerd door Movistar.
Belangrijkste overwinningen
2014
3e etappe Ronde van Oostenrijk
2016
Eindklassement Ronde van San Luis
2018
6e etappe Colombia Oro y Paz (Wikipedia)

02 dayer quintana

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.