Vandaag is het 75 jaar geleden dat de Amerikaanse piloot Kenneth Arnold (1915-1984) claimed he saw a string of nine, shiny objects flying past Mount Rainier at speeds that Arnold estimated at a minimum of 1,200 miles an hour (1,932 km/hr). Arnold gebruikte de term “flying saucer” en zo is de uitdrukking “vliegende schotel” een begrip geworden.

This was the first post-War sighting in the United States (*) that garnered nationwide news coverage and is credited with being the first of the modern era of UFO sightings. Het is echter helemaal niet zeker dat de term UFO (unidentified flying object) eveneens in die periode werd geboren. Volgens Wikipedia is the term “UFO” officially created in 1953 by the United States Air Force to serve as a catch-all for all such reports.

Ronny De Schepper

(*) Mijns inziens moeten er uiteraard nog vroegere meldingen van vreemde vliegende voorwerpen zijn geweest (de fantast Erich von Däniken weet daar àlles van), maar ook nà de Tweede Wereldoorlog (en dus bij het begin van “the modern era” zoals Wikipedia dat noemt) is het niet zeker dat dit de eerste waarneming was, aangezien Wikipedia er voor alle zekerheid maar “in the United States” heeft aan toegevoegd. Wie dus weet heeft van andere waarnemingen, wordt uitgenodigd om hierop te reageren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.