In 1986 richtte Marc Punt (rechts op foto van YouTube) samen met Jan Verheyen in Antwerpen het distributiehuis Independent Films Distribution op. De distributie van onder meer Basic InstinctTerminator 2: Judgment Day en Four Weddings and a Funeral zetten hen als onafhankelijke distributeurs in België stevig op de kaart. Het bedrijf profileert zich ook als producent van Belgische films (BoysBlueberry HillAd Fundum) en televisieseries (DiamantDennisMatroesjka’s en Fair Trade) . 

94 good fighter

Terwijl Jan Verheyen in Hollywood zat voor “The little death”, verfilmde zijn vennoot Marc Punt zelf zijn eigen scenario “She Good Fighter”. Een exploitation movie over een meisje dat, pas ontslagen uit de gevangenis, opnieuw van een misdaad wordt beschuldigd en op de vlucht slaat. Dagmar Liekens is zeker geen “groot talent”, maar ze oogt mooi en stelt zich bescheiden op t.o.v. haar mannelijke tegenspelers die haar van het scherm zouden kunnen spelen, als ze dat zouden willen (Tom Van Landuyt, Stany Crets, zelfs Gaston Berghmans). Sophie Winters daarentegen is de eigenlijke incarnatie van de film: vulgair, stom en een groot bakkes. “Een film over sterke vrouwen” is de publiciteitsslogan waarmee men dit onding aan de “man” probeert te brengen. “Vrouwen”? “Meisjes”, ja! En dan nog eerder snotneuzen. En sterk? Ja, als men spieren met hersens verwart. Iets wat bij Marc Punt duidelijk zelf het geval is.

Datzelfde jaar (in 1995 dus) besloten Punt en Verheyen tot een fusie van Independent Films met PolyGram, wat hun financiële capaciteit verhoogde en een internationale markt opende. Toen PolyGram in 1999 door Universal werd overgenomen, trok Jan Verheyen zich in juli 1999 uit het bedrijf terug. Punt maakte Independent Films opnieuw ‘onafhankelijk’ en richtte een Nederlands dochterbedrijf op. Hij verdeelt met Independent Nederland, naast Nederlandse films zoals Gooische VrouwenSoof en Huisvrouwen Bestaan Niet ook Amerikaanse blockbusters zoals de Twilight-saga, The Hunger Games en La La Land in Nederland. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.