In deze #MeToo-tijden zou het eigenlijk niet meer mogen, maar er circuleert al een tijdje op internet een filmpje van “the breast pianist I’ve ever seen”. En ik moet toegeven: het is een omschrijving die ik kan beamen. Maar wat mij het meest verbaast: het is echt wel een filmpje uit een echt concert met een echt orkest. Dus de jonge dame in kwestie heeft wel degelijk wat in huis…

En dat blijkt dan Khatia Buniatishvili te zijn (foto Frank Schwichtenberg via Wikipedia). Ze is afkomstig uit Georgië and began studying piano under her mother at the age of three. She gave her first concert with Tbilisi Chamber Orchestra when she was 6 and appeared internationally at age 10. She studied in Tbilisi with Tengiz Amiredjibi and in Vienna with Oleg Maisenberg at the University of Music and Performing Arts Vienna. Her older sister, Gvantsa Buniatishvili is also a pianist and they have played together on numerous occasions.

Buniatishvili signed with Sony Classical as an exclusive artist in 2010. Her 2011 debut album included Liszt’s Sonata in B minorLiebestraum No. 3, and Mephisto Waltz No. 1. Buniatishvili, known to be a regular attendee of the Verbier Festival, performed Liszt’s Sonata in B minor at the 2011 incarnation of the festival.

In 2012, Buniatishvili released her second album, Chopin, which featured solo piano works as well as Chopin’s Piano Concerto No. 2 in F minor accompanied by the Orchestre de Paris and Paavo JärviThe Guardian reported “This is playing straight from the heart from one of today’s most exciting and technically gifted young pianists.”

Ondertussen heb ik gezien dat ze ook al concurrentie heeft gekregen van ene Lola Astanova. Maar die speelt toch in een categorie lager blijkbaar, aangezien ze zich b.v. ook met versies van Queen bezighoudt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.