55 jaar geleden vond het Monterey International Pop Music Festival plaats, dat als het hoogtepunt van de Summer of Love wordt beschouwd.

Het festival vond plaats op 16, 17 en 18 juni op de Monterey County Fairgrounds in Californië. Er wordt geschat dat tussen de 55.000 en 90.000 bezoekers aanwezig waren op dit openluchtfestival waar toekomstige grote namen van de popmuziek hun (Amerikaanse) doorbraak hadden, zoals The Who, Jimi Hendrix, Otis Redding en Janis Joplin (foto).
Een en ander werd georganiseerd door Hollywood-producent Lou Adler, en door John Phillips van The Mamas and the Papas. Het was vanaf het begin de bedoeling dat er een documentaire over het evenement zou worden uitgebracht, en in 1968 kwam de film van D.A.Pennebaker dan ook in de bioscoopzalen.
Het evenement bleek o.m. belangrijk omdat aanstormende bands aan een platencontract konden komen waardoor de nieuwe popmuziek zijn vleugels kon uitslaan. De platenmaatschappijen hadden de potentie en commerciële mogelijkheden van de nieuwe jongerencultuur ontdekt.
O.a. dat de synthesizer meer onder de aandacht van popmuzikanten kwam is ook een verdienste van het Festival. Robert Moog had er een demonstratiestand met zijn apparatuur laten plaatsen, die nogal wat bekijks trok. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.