Vandaag is het 165 jaar geleden dat de school van de Broeders Hiëronymieten in Sint-Niklaas werd opgericht. Het is tevens 115 jaar geleden dat de Oudleerlingenbond van deze school boven de doopvont werd gehouden.

De Broedersschool (zoals ze algemeen is gekend) komt een aantal keren ter sprake op mijn blog. Ten eerste is er het feit dat uit de schoot van de Oudleerlingenbond de toneelvereniging Sint-Genesius is ontstaan. Dan is er ook een band met Hastings, omdat een aantal leerlingen daar met vakantie gingen, waardoor ik werd geïnspireerd om hun voorbeeld te volgen. En tenslotte heb ik er zelf nog een jaar les gegeven (1973-1974). Dat was dan wel in de Handelsafdeling, die ook op bovenstaande foto is te zien. Het is dan wel een foto van FB-vriend Didier Dufrane van het zesde jaar, waaraan ik nu juist géén les gaf (ik had de vierdes en de vijfdes onder mijn hoede), maar de leraars die erop staan afgebeeld, waren wel mijn collega’s, waaraan ik goede herinneringen bewaar. Op onderstaande foto ben ik trouwens te zien op een feestje van de school…

Ronny De Schepper

hqdefault

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.