Tien jaar geleden was er heel wat te doen rond “uitgesteld televisie kijken”. Met de moderne technologie geven de kijkers er immers de voorkeur aan om een programma op te nemen en pas naderhand te bekijken, omdat men dan de reclameblokken makkelijk kan overslaan. Dat vinden de investeerders natuurlijk niet leuk.

Maar in plaats van daar de terechte conclusie uit te trekken dat we met z’n allen hun reclamebrol meer dan beu zijn, willen zij juist dat er maatregelen worden getroffen om op de een of andere manier te beletten dat reclameblokken worden doorgespoeld. Alhoewel ik me toen afvraag hoe ze dat gingen doen, vonden ze hiervoor zowaar gehoor bij minister Turtelboom. Van liberale signatuur natuurlijk, of wat had je gedacht?
Bon, so far so good, of beter gezegd: niet zo goed, maar we kunnen het voorlopig nog even uitzweten. Maar begint de pers nu ook stokken in de wielen te steken? Alleszins was mijn krant (Het Nieuwsblad) er als de kippen bij om te “verklappen” dat Lien Van de Kelder de dood vindt in de reeks “Zone Stad”. Akkoord, we wisten al dat ze uit de serie vertrok “om een internationale carrière te beginnen“, dus het zat er dik in dat dit zou gebeuren, maar Het Nieuwsblad vertelt er vlug ook even van naaldje tot draadje bij op welke manier ze aan haar einde komt. ’t Zal dus niet erg spannend zijn vanavond. Want men verwacht toch niet dat, als men “Zone Stad” opneemt (dat vrij laat wordt uitgezonden), dat men dit programma dan nog diezelfde avond (zeg maar: nacht) gaat bekijken?

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.