Vandaag is het precies zestig jaar geleden dat The Beatles voor het eerst optraden in kraagloze jasjes, die dan later als Beatle-jasjes bekend zouden worden. Dit gebeurde op aandringen van Brian Epstein, die vond dat het gedaan moest zijn met de lederen jekkers die ze tot dan toe droegen. They had to clean up their act. Maar eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik dit fait divers eerder vermeld omdat ik ook zo’n jasje had, zoals bijgevoegde foto aantoont. Zo fier als een gieter was ik!

Helemaal onder de acne zat ik en dan kan het je niet verdommen dat je op school wat beter presteert dan je vrienden. Niet op school wil je schitteren, maar op t-dansants, zoals dat toen heette. Je wil geen diploma’s maar meisjes versieren. Daarom had ik voor mezelf vrij onlogisch de rol van Paul McCartney gereserveerd, terwijl de échte Paul (een knappe zwartharige fabrieksarbeider) de hoofdrol van John Lennon voor zijn rekening nam. Een jongen die later een collega-journalist zou worden cumuleerde de vrouwelijke hoofdrol met die van George Harrison en verder was er nog een (huidige) politieman die alle bijrollen, inclusief Ringo Starr, vertolkte. Ik heb het over de opname van het thriller-luisterspel “Michelle” in november 1966.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.