Wim Willaert de acteur, regisseur en muzikant uit Nieuwpoort viert vandaag zijn 55ste verjaardag…

Willaert studeerde af aan de Studio Herman Teirlinck als acteur. Hij is als accordeonist onder meer actief in de Flat Earth Society en is medeoprichter van de Dolfijntjes, samen met Wim Opbrouck. Daarnaast was hij als acteur te zien in films, waaronder 22 mei en Ex-drummer, beide van een regie van Koen Mortier. Hij verwierf enige bekendheid in Frankrijk door zijn rol naast Yolande Moreau in de Franstalige film Quand la mer monte… (2004), die bekroond werd met twee Césars. Vandaar misschien dat hij ook een hoofdrol kreeg in “Hitler à Hollywood” (2010), a bio-doc about Micheline Presle which changes into a thrilling investigation of the long hidden truth about European cinema. This mockumentary thriller uncovers Hollywood’s unsuspected plot against the European motion picture industry. Numerous directors and stars appear in the film, making it a choice morsel for all film lovers. Op het Internationaal filmfestival van Amiens in 2012 won hij de categorie beste acteur voor zijn vertolking van Rudy Vandekerckhove in Offline (2012) van Peter Monsaert. Hij heeft ook een paar stemmen ingesproken voor de miniserie Het Lijden van de jonge Wagner van Thomas Huyghe. Maar zijn grote doorbraak kwam er met Eigen kweek, een Vlaamse televisieserie, geregisseerd door Joël Vanhoebrouck. De serie gaat over een boerengezin dat cannabis begint te telen om het hoofd boven water te houden. De opnames vonden plaats in het West-Vlaamse Wijtschate, een deelgemeente van Heuvelland. Het programma werd in het najaar van 2013 uitgezonden op Eén. Eigen Kweek is een productie van Eyeworks en werd gemaakt door het team achter de midfictiereeks Dubbelleven. Er is tevens bevestigd door VRT dat Eigen Kweek een derde seizoen krijgt. Het tweede seizoen werd in het voorjaar van 2016 op Eén uitgezonden. De opnames voor het derde seizoen gingen van start op 18 april 2016. Op 25 december 2016 werd een speciale kerstaflevering uitgezonden. Hoewel deze werd uitgezonden na seizoen 2, speelt deze zich eigenlijk af na seizoen 1. (Wikipedia en de Internet Movie Database)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.