Maurizio Barbacini (zelf ook zanger geweest) leidde op 1 maart 1992 een concertante uitvoering van “La Donna del Lago” van Gioacchino Rossini in de Singel, met in de hoofdrol Katia Ricciarelli. Daarnaast waren er ook nog Raul Gimenez als Giacomo V, vermomd als Uberto, Martine Dupuy (Malcolm Groeme), Enzo Capuano (Douglas d’Angus), Silvia Da Ros (Albina) en Walter Fink (foto).

In de Vlaamse Opera had de Oostenrijkse bas de rol van de vader van Senta in “Der Fliegende Holländer”, Daland, ingehouden vertolkt, maar hij als Rodrigo di Dhu in “La Donna del Lago”, een productie van de Muntschouwburg, was hij zeer zwak. Het orkest was veel te zwaar voor Rossini en er werd te vaak gebruik gemaakt van het Fern-Orchester. Alhoewel men in de programmabrochure terecht opmerkt dat deze opera reeds vooruitliep op een “romantische” opera als “Willem Tell”, is het toch twijfelachtig dat de recitatieven door het orkest werden begeleid (zoals hier het geval was) i.p.v. door een pianoforte. Die “begeleiding” was immers zéér povertjes en er werd te vaak gebruik gemaakt van het Fern-Orchester.

Walter Fink werd geboren in 1949 in Bregenz en voltooide zijn zangstudies in Wenen, evenals een studie van de klassieke filologie. In 1977 werd hij opgenomen in de operastudio van de Weense Staatsopera en trad dat jaar voor het eerst op in “Tosca” van Puccini. Vanaf 1982 werkte hij in Bremen, totdat hij terugkeerde naar de Weense Staatsopera in 1991, waar hij lid was van het ensemble tot het einde van het seizoen 2013/2014. Zijn laatste optreden was op 27 juni 2014 in dezelfde rol en productie als bij zijn debuut op 2 oktober 1977, namelijk in “Tosca”. (Wikipedia)

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.