Het zal morgen al tien jaar geleden zijn dat Lucio Dalla is overleden.

Lucio Dalla, wie is dat? hoor ik jullie denken, maar er is één lied van hem dat je zeker kent, namelijk “Caruso” dat door zowat iedereen ooit werd gecoverd. Ik wil hiermee de discussie over “one-hit-wonders” niet heropenen, maar dit is toch weer zo’n typisch voorbeeld van iemand die in het buitenland slechts als “one-trick-pony” gekend is, maar in eigen land heeft hij naar schatting zo’n vijftig albums op zijn naam staan, is hij ook te zien in een aantal films en heeft hij van staatswege een officiële onderscheiding voor zijn artistieke prestaties gekregen. Daarnaast ontdek ik nu ook dat de man bij leven en welzijn klarinet speelde.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.