Deze drie heren van middelbare leeftijd(v.l.n.r. Manu Verreth, Mandus De Vos en René Verreth) voerden in het Mechelse Miniatuur Theater tot en met 21 februari 1982 « Een vacht voor de winter » op van Claude Rich.

Het is een stuk(je) absurdistisch theater dat eerst en vooral vanuit literair oogpunt (ondanks de « prix Lugné-Poë ») weinig geslaagd kan worden genoemd en dat bovendien hoegenaamd niet wordt gediend door de speelstijl van het MMT. Noch regisseur Jan Matterne, noch de acteurs kunnen meer uit de tekst halen dan wat erin zit. De tegenstelling met « Het Lakseermiddel » van Feydeau door de Mannen van den Dam was frappant. Dit laatste is immers een komedie die absurd wordt gebracht, terwijl in het MMT net het omgekeerde gebeurt. Toch is een verplaatsing naar het MMT steeds de moeite waard. De nieuwe zaal in de Hanswijkstraat is schitterend en het visrestaurant dat erbij hoort is delicieus. Een nieuwe vorm van toneelbezoek, als het ware…

(Ronny De Schepper in De Rode Vaan nr.3 van 1982)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.