Het is vandaag al vijf jaar geleden dat de Amerikaanse actrice Carrie Fisher is overleden, die vooral bekend is als prinses Leia uit “Star Wars”. Minder bekend is dat ze ook een gewaardeerde auteur is.

Carrie Fisher was de dochter van actrice Debbie Reynolds (1932-2016) en zanger Eddie Fisher (1928-2010). Ze schreef in 1987 het autobiografische boek Postcards From the Edge dat later werd verfilmd met Meryl Streep, Shirley MacLaine en Dennis Quaid in de hoofdrollen. Daarna schreef ze “Surrender the pink”, dat voornamelijk over haar toenmalige echtgenoot Paul Simon gaat, al was die het niet die ooit Carrie besprong met de woorden: “Surrender the pink!” Ze heeft deze titel behouden omdat het letterlijk een pars pro toto voor de vrouwelijkheid is. Haar laatste boek kwam uit in november 2016, vlak voor haar plotselinge dood door een zware hartaanval, terwijl ze op haar terugweg was van Brugge naar huis. “The Princess Diarist” gaat over haar belevenissen achter de schermen bij opnames van haar films. Haar moeder, Debbie Reynolds, overlijdt een dag na haar dochter.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.