De legendarische Britse zanger Dave Berry heeft al jaren een speciale relatie met mijn geboortedorp Temse. Dat heeft voornamelijk te maken met burgemeester Luc De Ryck die u hierboven overigens met Dave ziet in Berlare in 2010, bij de voorstelling van diens autobiografie. Tien jaar eerder was Dave echter bijna niet weg te slaan uit Temse en daar wil ik met plezier even op terugblikken.

Dat optreden in de zaal van het Waesmeer kwam immers enkele maanden na zijn aanwezigheid op een zogenaamd “Juke Box Concert” in het gemeentehuis van Temse. Hieraan was een popquiz verbonden, die gewonnen werd door de schrijver van deze blog. De prijs was een ballonvaart voor twee personen en mijn vrouw mocht de prijs in ontvangst nemen uit de handen en met de nodige kussen van Dave Berry. Ze is er nog altijd niet goed van!

En niet alleen zij, want ’s anderendaags mochten we Dave al opnieuw ontmoeten. Hij was immers blijven overnachten in het hotel naast de Temsica, waar wij destijds met mijn ouders geregeld (of eigenlijk zelfs regelmatig) gingen eten. Ik zie hem nog altijd op de stoep staan in een over-sized short waaruit twee magere, lijkwitte benen staken.

In diezelfde tenu nam hij daarna deel aan een bootuitstap op de Schelde en ook hier waren mijn ouders aanwezig. En deze keer was het de beurt aan mijn moeder om weg te zwijmelen met de gedachte aan de jonge god die er op televisie een gewoonte van maakte om een sigarettenpeukje rechtop te proberen zetten terwijl hij “This strange effect” uit zijn keel liet stromen. Die witte benen vielen haar wel een beetje tegen, maar kom, zoals Joe E.Brown zegt op het einde van “Some like it hot”: “Nobody’s perfect!”

Het verhaal over het Waesmeer is echter nog niet gedaan. Deze keer was er immers geen quiz, maar nu werd een ballonvaart zo maar verloot onder de aanwezigen. En je gelooft het nooit, maar weer kwamen wij als winnaars uit de bus. Omdat wij nog maar pas deze (overigens prachtige) ervaring achter de rug hadden, waren we echter zo stom om het winnende lot weg te schenken aan een vriendin van mijn vrouw die ons die avond vergezelde. Stom, jazeker, want onze bedoelingen mochten dan nog nobel geweest zijn, de vrouw in kwestie heeft nooit gebruik gemaakt van haar prijs! Dan hadden we hem beter toch maar zelf gehouden!

Ronny De Schepper

2 gedachtes over “Twintig jaar geleden: Dave Berry aan het Waesmeer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.