Morgen zal het al 25 jaar geleden zijn dat de Antwerpse musicus Jos Van Immerseel gehuwd is met de Franse pianiste Claire Chevallier. Ik weet niet of ze nog altijd bij elkaar zijn, maar het zou me eerlijk gezegd niet verbazen. De “onrustige” Jos Van Immerseel leek mij destijds zijn schip in een veilige haven te hebben binnen geloodst. Uit eigen ondervinding kan ik trouwens bevestigen dat de leeftijd daar allicht ook het zijne heeft toe bijgedragen…

Toen Jos me hiervan het bericht stuurde dat u hierboven kunt zien, antwoordde ik hem met een kaartje dat een stuk in het NTG (of was het dan toch in Arca?) moest illustreren en waarop stond: “Weg met de stad! Weg met het huwelijk!” Alhoewel grappig bedoeld, was dat destijds toch wel degelijk mijn opvatting. Een paar jaar later zou ik het voorbeeld van Jos echter volgen…

Toen ik in die periode bij Jos op bezoek ging in Antwerpen, heb ik uiteraard ook Claire ontmoet, die braaf het eten aan ’t klaarmaken was in de keuken. Ik vrees dat ik buiten een “bonjour” verder weinig of geen woorden met haar heb gewisseld…

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.