Ik ontving deze morgen het trieste bericht dat Bart Haghebaert (rechts op bovenstaande foto) bijna een jaar na zijn zeventigste verjaardag is overleden.

Ik heb Bart leren kennen via zijn broer Kris (naast hem op de foto), die bij mij in de Germaanse zat. Bart zelf studeerde voor burgerlijk ingenieur. De foto werd genomen op mijn officieus trouwfeest in het jeugdhuis De Veldstraat, waar de gebroeders Haghebaert kwamen spelen (op de uitnodiging hieronder is er ook nog sprake van een Guy, volgens mij ook een broer, maar die was er uiteindelijk niet bij; de derde man op de foto is Luk Boel). Dat werd een groot succes, zodat zij omgekeerd de mensen van De Veldstraat enkele maanden later naar hun woonplaats in Gistel uitnodigden, waar we de happening nog eens trachtten over te doen (onderstaande foto). Later heb ik Bart ook nog ontmoet op de redactie van Tliedboek, waarvoor hij ook nog af en toe heeft geschreven, en onlangs nog in mijn favoriete Grieks restaurant in Gent, waarbij ik eerlijkheidshalve moet aanstippen dat hij mij eerder herkende dan ik hem.

UITNODIGING
sonia en ronny geven een fuif voor hun vriend(inn)en
op 15 december 1973 (zaterdag) om 20.00u
in jeugdhuis VELDSTRAAT
Veldstraat 137, Temse
spesjale attraksies:
Blue Spring
Kris, Bart en Guy
Diamontage over Triangel (Studio ’69)
een kachel, die echt zal branden
er zal muziek en drank zijn (binnen)
en daarbuiten geween en tandengeknars
voor verre, autoloze, vreemde vogels kan ter plaatse voor overnachting worden gezorgd
ALLEN DAARHEEN !!!!!!!!!!
(dit geldt ook voor je verloofde uiteraard)

Deze uitnodiging hing ik destijds ook op het prikbord in de leraarskamer van de Broederschool in Sint-Niklaas, waar ik toen pas les gaf. En, jawel hoor, dat laatste zinnetje gaf aanleiding tot herrie. Een zeer conservatieve leraar, Roger Van Der Henst, bijgenaamd “den Hengst”, zag hierin een aansporing tot ontucht. Hij zag al die overnachtende, niet-gehuwde koppels zich al overgeven aan een grootse orgie. Helaas had hij ongelijk, maar misschien was het daarom dat bij mijn weten niemand van mijn collega’s erop af is gekomen. Ik zie alleszins toch niemand van hen op de foto’s staan welke die avond werden genomen…
Bleven uiteindelijk overnachten: Marc en Greta, Catherine en Jo (foto), Kris en Bart Haghebaert, Luk Boel en Frank Coppieters.

Zoals gezegd brachten de mensen van De Veldstraat enkele maanden later een bezoek aan Gistel, waar ze samen met de gebroeders Haghebaert een jam session speelden.

21 en dat gaat maar door

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.